Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hvítur frá Eilikur "Hilla"

Hvítur [viityr]=valkoinen

sukupuoli: tamma
väritys: valkoinen

syntynyt: 2006, Suomi

askellajiominaisuus: 4-käynti
rakenne: 0.00
töltti: 0.0
nelikäynti: 0.00
viisikäynti: -

jälkeläiset:

tekijä: Sanni
kasvattaja: Sanni, islt. Eilikur
omistaja: Sanni

luonne: Hilla on nuori, energinen ja toisinaan hankalanpuoleinen tamma. Temperamenttisen luonteen ansiosta tamma ei aina todellakaan tottele, jolloin se yrittää tehdä jutut oman päänsä mukaan. Hilla saattaa käväistä ohjatuilla maastoilla, mutta annetaan vain kokeneille.
Hilla sopii luonnollisesti huippuhyvin vaelluksille eteenpäinpyrkimyksen ja kestävyyden ansiosta. Se on myös suht pomminvarma kuten islanninhevosen kuuluukin, ei säiky turhia taikka hermoile päättömästi edes tulessa riehuvia pressuja.
    Hilla sopii parhaiten letkan kärkeen. Sillä on voimakas kisavietti, jos takana tuleva köröttelee vierelle, tamma lähtee helposti kisailemaan eikä päästä toista ohittamaan. Muutenkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita sattuu; koska Hilla ei ole kovinkaan sosiaalinen muiden hevosten joukossa, poni saattaa alkaa potkia ja komennella uhmakkaasti vaikka ei ihan lauman ylimpiä olekkaan.
Tamma on todella monitoiminen nuoresta iästään huolimatta. Rataa neiti hyppää innoissaan ja pieniä esteitä jopa ilmavaralla. Ennätys Hillalla on 90cm nouseva okseri, joten kapasiteettia kyllä löytyy. 
Hoitaessa tyttö on rauhallinen, pysyy
varman käsittelijän kanssa paikallaan vaikkei olisikaan missään kiinni. Tosin jos käsittelijä ei olekkaan niin itsevarma ja päättäväinen, neiti ottaa itse pomon paikan ja alkaa sikailla esim. suitsittaessa heittelemällä päätään.
Taluttaessa kun Hilla tietää kaapin paikan, se lähes aina kuuliainen ja kulkee vierellä ilman riimuakin.     


Sukutaulu

Hvítur frá Eilikur
t. 2006, FIN

e. Hallveig frá Brekkufelli
t. 2000, FIN
e. Frigg frá Stykkishólmi
t. 1991, ISL
ei. Hástígur frá Brekkufelli
o. 1994, FIN
i. tunt.
o. 0000, MAA
ie. tunt.
t. 0000, MAA
ii. tunt.
o. 0000, MAA

 

Arvostelut

"Kylläpäs osaakin olla suloinen tamma, sukupuolileima mielestni täydellinen. Rotuleima ok, voisin kuvitella Hillan myös shetlanninponiksi. Pää on aika ponimainen, saisi olla hieman sirompi. Hillalla ei ole sieraimia ollenkaan. Suu hyvän mittainen, mutta alahuuli saisi olla ohuempi ja erottua selkeämmin. Silmät ihan hyvän kokoiset, vaikka voisivatkin olla hieman ylempänä. Valopilkku silmissä on kivan pieni ja hyvälä paikalla. Leuka ja poski saisi myös erottua paremmin. Korvat ovat hyvän kokoiset, hyvällä paikalla ne ovat, mutta edestä katsottuna ne "harottavat" eri suuntiin. Pään ja kaulan liittymä on vähän liian paksu, itse olisin tehnyt siitä paljo ohuemman. Kaula on aika lyhyt, mutta ihan sopivan mittainen silti. Voisi kuitenkin olla paljon ohuempi ja muotoja voisi olla varsinkin alempana kaulassa. Hyvin ommeltu hevonen, näyttää ihan suoralta. Tuuhea harja sopii täydellisesti Hillalle."
Kouluarvosana: 7
Hinta-arvio: 15-20€
-Slili

"Kaunis tamma. Pää hyvän kokoinen ja pituinen suhteessa kaulaan. Ylälinja hyvä, suu suora ja tiivis, hyvän pituinen, mutta alahuuli voisi olla vähän ohuempi. Alalinja kaipaisi vähän enemmän muotoja, ja leuka saisi erottua selvemmin. Pään ja kaulan liittymä kohta voisi mennä ylemmäs ja syvemmälle, jolloin niskasta ei tulisi niin raskas, kyseessähän on kuitenkin tamma. Kaula sopivan pituinen, mutta kaipaisi enemmän muotoja ja saisi olla ylhäältä vähän kapeampi. Korvat hyvässä kohtaa ja sopivan kokoinen. Silmät hitusen pienet ja toisen puolen silmä vähän alempana kuin toinen, tällä toisella puolella jolla silmä on ylempänä, se on hyvässä kohtaa. Sierainten puuttumisesta pientä miinusta. Harja hyvä, tukee mukavasti rotuleimaa. Kiitettävä sukupuolileima, en voisi kuvitellakkaan muuksi kuin tammaksi. Rotuleima myös kiitettävä."
Kouluarvosana: 8,5

Hinta-arvio: 15€
-Rousku


"Yleiskatsaukselta todella suloinen ponimus! Sukupuolileima OK, vähän ruunamaisiakin piirteitä. Rotuleima hyvä, olisi voinut olla myös jokin muu poni. Pää on oikean muotoinen, ei liian pitkä tai kovera. Juuri täydellinen Hillalle. Harja on ihanan paksua ja pitkää. Korvat ok, toinen näyttää lerpottavan eteenpäin liikaakin. Suu on erinomainen, pysyypi kiinni ilman apukonsteja. Silmät ovat kauniit, niissä on lempeä katse. Sieraimista ei voi paljon sanoa, koska niitä ei ole, mistä tulee iso miinus. Ompelujälki hyvää, en nähnyt reikiä tms. Hilla näyttäisi olevan suora. Kokonaisuudessan perus-issikka."

Kouluarvosana:8+
Hinta-arvio: 10-20€
-Aidna


 

Kisatulostaulukko (näyttelyt)

pvm näyttely tuomari pisteet sija arvostelu
           
           

 

Kuvia:©2019 Eilikur - suntuubi.com